Një dhuratë e bukur për banorët e fshatit Ahmetaq

Një dhuratë e bukur për banorët e fshatit Ahmetaq

Nënkryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Bujar Spahiu, së bashku me myftiun e Tiranës, z. Ylli Gurra, zv/myftiun Bilal Teqja, donatorët, përfaqësuesit e shoqatave kontribuuese, si dhe besimtarët e shumtë të zonës, inauguruan xhaminë e re në fshatin Ahmetaq të kryeqytetit. Aktiviteti u hap me këndim Kur’ani nga zv/myftiu Teqja, për të vazhduar më […]

Përfaqësuese të Deutsche Welle-s, vizitë në KMSH

Përfaqësuese të Deutsche Welle-s, vizitë në KMSH

Kryetari i KMSH-së, H. Skender Bruçaj, priti në zyrën e tij përfaqësues të Deutsche Welle-s. Në takim ishte kryeredaktorja e Deutsche Welle, znj. Ines Pohl, përfaqësuesja e DW për Europën, znj. Adelheid Feilcke dhe korrespondentja e DW në Shqipëri, znj. Ani Ruci. Kreu i KMSH-së vlerësoi DW për seriozitetin dhe kontributin e saj në fushën […]

Zhvillohet seminari “Kur librat flasin”

Zhvillohet seminari “Kur librat flasin”

Departamenti i Shkencave Islame dhe Klubi “Mesazhi i Jetës” kanë rinisur ciklin e aktiviteteve dhe seminareve “Kur librat flasin”, me qëllim analizimin e librave të autorëve të ndryshëm me studiues, pedagogë, shkrimtarë dhe akademikë të ndryshëm. Kështu ditën e sotme, më 2 nëntor 2017, në ambientet e bibliotekës së Kolegjit Universitar “Bedër” është zhvilluar seminari […]

Programi “Frytet e Besimit” ndalet në Fushë-Krujë

Programi “Frytet e Besimit” ndalet në Fushë-Krujë

Cikli i mbrëmjeve fetare “Frytet e Besimit” është ndalur mbrëmjen e djeshme në Fushë-Krujë. Dhjetëra besimtarë myslimanë ishin mbledhur për të marrë pjesë në këtë tubim të përjavshëm vëllazëror. Të ftuar ishin nënkryetari i KMSH-së, Lauren Luli dhe pedagogët e Kolegjit Universitar Bedër, Dr. Xhemal Saferti dhe Veton Tulla. Nënkryetari i KMSH-së foli për lidhjen […]

5 vjet nga rithemelimi i revistës shkencore “Zani i Naltë”

5 vjet nga rithemelimi i revistës shkencore “Zani i Naltë”

Para pesë vitesh, pas disa dekadave shkëputjeje, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë rithemeloi revistën “Zani i Naltë”, një revistë shkencore, periodike, tremujore, duke nxjerrë kështu edhe numrin e parë të saj në tetor 2012. Revista “Zani i Naltë” u rikthye me rastin e 100 vjetorit të themelimit të shtetit shqiptar, në konsolidimin e të cilit ka kontribuuar shumë me […]

Sikur…

Sikur…

Kjo fjalë është e rëndë, Kjo fjalë të sëmur… Vëlla, Historia e jetës, Nuk bëhet me “Sikur…” Njeriu nga vetë natyra e tij është një qenie e pakënaqur, e pangopur plotësisht. Ai nuk kënaqet lehtë në jetën e kësaj bote; është i pangopur dhe i pakënaqur me gjithçka që i fal jeta, me gjithçka që […]

Kërpudha, një bekim për shëndetin tonë

Kërpudha, një bekim për shëndetin tonë

Deri kohët e fundit kërpudhat janë konsideruar të jenë në mbretërinë e bimëve. Sot, në sajë të veçorive të tyre karakteristike, kërpudhat janë kategorizuar si një mbretëri më vete përkrah bimëve dhe kafshëve. Midis llojeve të shumta të kërpudhave vërejmë disa forma mikroskopike të cilat shkaktojnë sëmundje dhe të tjera që përdoren si medikamente kuruese. […]

Xhemal Naipi (1887-1955)

Xhemal Naipi  (1887-1955)

Kadi, kryetar komisioni i arsimit, myfti, drejtor i përgjithshëm i Vakfeve, senator, deputet, kryetari i parë i parlamentit pluralist, intelektual i shquar fetar e atdhetar. I dekoruar me Urdhrin  “Për veprimtari patriotike të Klasit I” dhe me medaljen “Pishtar i demokracisë”. Ndër intelektualët e shquar fetarë e atdhetarë renditet pa dyshim edhe Xhemal Naipi, i cili për […]

Parime jetike nga Profeti Muhamed a.s.

Parime jetike nga Profeti Muhamed a.s.

Nga Halid bin el Uelid transmetohet se një njeri shkoi tek i Dërguari i Allahut a.s. dhe i tha: – O i Dërguari i Allahut, erdha të të pyes për çka më nevojitet në dynja dhe Ahiret.  – pyet.  – i tha Profeti. Tha: – Dua të jem njeriu më i ditur. Profeti iu përgjigj: […]

Lutja si praktikë profetike edukimi

Lutja si praktikë profetike edukimi

Lutja piketon synimet tona të ditës dhe të jetës: dituria, shëndeti, mirësia, qetësia, siguria dhe paqja. Lutja orienton planet dhe angazhimet tona për jetën personale, familjare e shoqërore. Lutja përvijon horizontin për ku duhet të rendim për të prekur suksesin. Lutja inkurajon më të dobishmen në punët tona. Po, lutja është praktika profetike për edukimin […]