“Google Translator”, shpikja e një indiani të zgjuar

Çdo ditë qindra milionë njerëz në të gjitha anët e botës ia besojnë internetit shpresën për të komunikuar në gjuhë të ndryshme dhe më saktë ia besojnë “Google Translator”. Pas kësaj magjie ndodhet një shkencëtar indian, një djalosh gjenial 33-vjeçar, Ashish Venugopal Të shumtë janë ata që ia përdorin shpikjen dhe të paktë janë ata […]

Libraria “Miqtë e Librit”

Libraria “Miqtë e Librit”

“Miqtë e Librit” është libraria më e re në kryeqytet e hapur më 18 janar 2012 si e para librari e cila mbledh të gjitha botimet e shtëpive botuese islame në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni dhe më gjerë. Përveç librave islamë ajo përmban edhe botime nga fusha e letërsisë, historisë, kulturës, artit, etj. Për të gjithë […]

“Drita Islame”, kjo dritë e pashuar

“Drita Islame”, kjo dritë e pashuar

Fjala e kryetarit të KMSH-së Haxhi Selim Muça me rastin e hapjes së revistës Drita Islame Haxhi Selim Muça Të dashur vëllezër dhe motra besimtare! Të nderuar lexues dhe dashamirës të dijes! Duke iu drejtuar të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit, lutem që mirësitë e Tij të pafundme të jenë për gjithsecilin prej jush, vendin e kombin tonë.  […]

Përurohet libraria më e re në kryeqytet “Miqtë e Librit”

“Miqtë e Librit” është libraria më e re në kryeqytet, përurimi i së cilës u bë paraditen e sotme , si e para librari e cila mbledh të gjitha botimet e shtëpive botuese islame në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni dhe më gjerë. Përveç librave islamë ajo përmban edhe botime nga fusha e letërsisë, historisë, kulturës, artit, […]

Del në treg numri i parë i revistës “Drita Islame”

KOPERTINA E REVISTES Doli në treg numri i parë i revistës “Drita Islame”, një revistë fetare, sociale e kulturore. Ajo vjen në vazhdën e gazetës me po të njëjtin emër, por me një larmishmëri rubrikash e temash. Si një mjet i fuqishëm informues dhe praktik “Drita Islame” ka një mision të lartë shoqëror e kombëtar: atë […]

21 vjet nga rihapja e xhamisë Et’hem Beu

21 vjet nga rihapja e xhamisë Et’hem Beu

“Duan ta shuajnë dritën e Zotit me propagandën e tyre…, por nuk do t’ia arrijnë qëllimit.”  (Kurani) Para 21 vjetësh më 18 janar 1991, pas afro tre dekadash ndalimit të besimit në Shqipëri, në Tiranë do të rihapej xhamia simbol e Et’hem Beut, nga një grup nismëtarësh myslimanë si  Xhavit e Iljaz Alimehmeti, Ramazan Rysheku, […]

Shtatë ditët dhe shtatë qiejt e namazit

Shtatë ditët dhe shtatë qiejt e namazit

[youtube 9BBwJkFp-4s]   Share

Al Biruni, dijetari i madh islam

nga: Gotthard Strohmajer*   Nëse do të kishte ndonjë çmim Nobël para një mijë vjetësh, atë do ta merrnin njëri pas tjetrit shkencëtarët myslimanë. Në këtë kohë, Evropa vazhdonte të ishte nën ndikimin e trashëgimisë romake, në interesat e së cilës nuk bënin pjesë shkencat eksperimentale. Ndërsa në Lindje, Islami krijoi një atmosferë studimi, e […]

Butrint, zbulim historik nga studiuesit amerikanë

Dy ekipe studiuesish të Universitetit të Shtetit Miçigan (MSU) – njëri në terren në Butrint, ndërsa tjetri në laboratorin e ADN-së në East-Lansing tregojnë se si shkenca moderne mund të zbardhë disa te panjohura të Mesjetes  – çfarë hanin, si jetonin, çfarë shëndeti gëzonin në përgjithësi njerëzit e asaj kohë në Shqipëri. Gjatë analizimit të […]

Në emër të vlerave të islamit shqiptar

Në emër të vlerave të islamit shqiptar

nga Besnik Mustafaj Pak javë më parë, në prag të festave të fundvitit, Komuniteti Mysliman i Shqipërisë shpërndau një botim ku paraqiti të ilustruar edhe me fotografi veprimtaritë e këtij Komuniteti në periudhën shtator 2010-tetor 2011. Është një botim i një cilësie të mirë jo vetëm përsa i përket aspektit tipografik – dhe paraqitja tipografike […]