H. Zyber Hallulli – “Babai i jetimëve”

H. Zyber Hallulli – “Babai i jetimëve”

E para strehë vorfnore e themeluar pak vite pas pavarësisë së Shqipërisë, tashmë me emrin Shtëpia e fëmijës Zyber Hallulli, nëntorin e këtij viti mbushi plot 100 vjet, plot një shekull. Ishte atdhetari i flaktë dhe fetari i devotshëm Zyber Hallulli, i cili, edhe pse në një moshë të thyer, mendoi të bëjë një vepër […]

Zhvillohet Simpoziumi i V-të Akademik Ndërfetar “Dashuria Hyjnore”

Zhvillohet Simpoziumi i V-të Akademik Ndërfetar “Dashuria Hyjnore”

Më datë 14 dhjetor 2017 u zhvillua simpoziumi i pestë ndërfetar në fushën akademike me pjesëmarrjen e përfaqësuesve universitarë të tri shkollave teologjike, të tre komuniteteve fetare në Shqipëri, Departamenti i Shkencave Islame në Kolegjin Universitar “Bedër”, Instituti Teologjik Katolik në Seminarin Ndërdioqezian “Zonja e Këshillit të Mirë”, Shkodër dhe Akademia Teologjike Ortodokse “Ngjallja e […]

Kalaja e Dodës, një trevë me njerëz të mirë

Kalaja e Dodës, një trevë me njerëz të mirë

Ftesës së mikut tim, mjekut veterinar, Hasan Bërzhillës, iu përgjigja me shumë kënaqësi. E kush do ta refuzonte një mbrëmje të këndshme në Kala të Dodës, në bjeshkët e bukura, në këmbët e malit të Korabit? Sa e sa gjëra kishim dëgjuar për këta banorë, që pa frikë mund t’i quash kreshnikë dhe heronj të […]

Ky është autobusi që pasagjerët flenë gjatë rrugës për në shtëpi

Ky është autobusi që pasagjerët flenë gjatë rrugës për në shtëpi

Britanikët e lodhur nga një ditë e ngarkuar së shpejti mund të kenë mundësinë të transportohen deri në shtëpitë e tyre me anë të një autobusi të pajisur edhe me shtretër. Projektuesit besojnë se autobusi do të operojë në tetë rrugë përgjatë katër qyteteve të Mbretërisë së Bashkuar. Pasagjerët do të flenë edhe gjatë rrugës […]

Islami, njeriu dhe edukata morale

Islami, njeriu dhe edukata morale

H. Vehbi Gavoçi Islami është një kod ligjesh për drejtimin e jetës së njerëzve në çdo kohë e në çdo skutë të dheut. Kjo rrugë, që simbolizon përuljen e bindjen ndaj Zotit, iu komunikua njerëzimit që nga krijimi i njeriut të parë dhe erdhi duke u përsosur krahas ecurisë e zhvillimit të njerëzimit deri te […]

Kontributi i myslimanëve shqiptarë në humanizëm dhe në bamirësinë ndaj jetimit

Kontributi i myslimanëve shqiptarë në humanizëm dhe në bamirësinë ndaj jetimit

Në kulturën dhe qytetërimin e popujve, pa dyshim që feja ka luajtur rolin e saj të rëndësishëm. Gjatë gjithë rrjedhave historike, prijësit dhe intelektualët e besimeve të ndryshme, ideologë, diplomatë, shkencëtarë e shkrimtarë, janë bashkuar me zërin e kombit dhe të shqiptarit, duke u bërë zëdhënësit shpirtërorë të edukatës, ndërgjegjes dhe të sentencave hyjnore. Besimi […]

Ushqyerja në burimet mjekësore islame

Ushqyerja në burimet mjekësore islame

Dr. Kenan Haspolat Kequshqyerja nuk është rezultat vetëm i ushqimit të pamjaftueshëm. Ajo mund të rezultojë edhe nga marrja e ushqimeve të gabuara ose nga marrja e shumë ushqimeve të të njëjtit lloj. Obeziteti i shkaktuar nga mbingrënia është i dëmshëm për shëndetin e njeriut. Obeziteti është i dëmshëm si për foshnjat ashtu edhe për […]

Ndodh në Japoni: Na falni, treni u nis 20 sekonda më herët

Ndodh në Japoni: Na falni, treni u nis 20 sekonda më herët

Për ne tingëllon çuditshëm, por aspak për kulturën dhe rregullin e japonezëve. Një kompani hekurudhore japoneze i ka kërkuar falje pasagjerëve, pasi një tren u nis 20 sekonda më herët. Stafi i kompanisë kërkoi falje përmes një deklarate për nisjen e parakohshme të linjës Tsukuba Express: “Ne sinqerisht kërkojmë falje për shqetësimet e shkaktuara. Ekuipazhi nuk e ka kontrolluar kohën e nisjes dhe gjithçka ndodhi më shpejt”. […]

Honolulu ndalon përdorimin e celularit në vijat e bardha

Honolulu ndalon përdorimin e celularit në vijat e bardha

Kalimi i rrugës duke shkruar mesazhe në Honolulu tashmë është diçka e paligjshme. Ligji i ri hyri në fuqi në tetor, në qytetin më të madh të Havait. Për këtë shkelje, siç shkruajnë mediat amerikane, shkelësit mund të gjobiten deri në 35 dollarë për “shkeljen e parë”. Ndërkohë ata që vazhdojnë të përdorin celularin dhe […]

Atë ditë, ai nuk pranoi të falej në kishë

Atë ditë, ai nuk pranoi të falej në kishë

Nëse bota e qytetëruar do të kërkonte për një ditë simbolike në promovim të tolerancës, humanizmit, shpirtmadhësisë e drejtësisë, pa dyshim ajo ditë do të ishte dita kur, babai i drejtësisë botërore, Hz. Omeri r.a. hyri çlirimtar në Kudsi Sherif. Atë ditë, ai nuk pranoi të falej në kishë, jo për nënçmimin e të krishterëve, […]

Page 1 of 352123Next ›Last »