Stokholm: Planifikohet ndërtimi i gjashtë xhamive të reja

Stokholm: Planifikohet ndërtimi i gjashtë xhamive të reja

Muslimanët e Stokholmit luten në xhamitë e mbipopulluara. Aktualisht, në rajonin e Stokholmit ka vetëm dy xhami të akomoduara për kryerjen e riteve fetare Tani, planifikohet ndërtimi i gjashtë xhamive të reja për zonën metroplolitane. Tri xhami janë planifikuar të ndërtohen në qytet: në Skärholmen, Rinkeby dhe Tensta. Ndërsa tri tjera në periferi: në Haninge, […]

Toka së shpejti 7 miliardë banorë

Toka së shpejti 7 miliardë banorë

Më 31 tetor, planeti i Tokës do t’i ketë zyrtarisht shtatë miliardë banorë, njoftuan Kombet e Bashkuara. Toka tash ka rreth 6.9 miliardë njerëz, deri në vitin 2050 do të ketë 9.3 miliardë ndërsa deri në vitin 2100 në planetin tonë do të jetojnë 10.1 miliardë njerëz. Kombet e Bashkuara vlerësojnë se në 1 korrik, […]

Holanda ndalon ritualin e therjes së kurbanit

Holanda ndalon ritualin e therjes së kurbanit

Me gjithë protestat e ashpra të komunitetit hebraik dhe mysliman, parlamenti holandez miratoi ndalimin e ritualit të therjes së kafshëve. Shumica e 150 deputetëve holandezë mbështetën projektligjin e dy parlamentarëve “Të Partisë pro Kafshëve”, që kishin kërkuar anestezi lokale për të gjitha kafshët para therjes. Therja lejohet si në islam, ashtu edhe tek feja hebrenje. […]

Gjermania me xhami ekologjike

Gjermania me xhami ekologjike

Një komunitet i vogël mysliman në veri të Gjermanisë, ka vendosur të përdorë burime të ripërtërishme energjetike, me një plan interesant për të ndërtuar një xhami me turbina ere në minaret e saj. Projekti me vlerë prej 2.5 milionë euro do ta bëjë xhaminë në Norderstedt, pranë qytetit të madh të Hamburgut, njërën prej të […]

Rinia Islame e Wetzikonit, inovacion në davet

Rinia Islame e Wetzikonit, inovacion në davet

Me qëllim të avancimit të jetës fetare në mesin e muslimanëve të cilët punojnë në perëndim, në veçanti në mesin e rinisë, Qendra Kulturore Islamo-Shqiptare e Wetzikonit në Kantonin e Cyryhut në Zvicër, bën organizime të ndryshme, feedback-u i të cilave u kthehet në veçanti të rinjve muslimanë. Në këtë drejtim, në vigjilje të fillimit […]

1001 shpikjet, ekspozitë e Periudhës së Artë Islame

1001 shpikjet, ekspozitë e Periudhës së Artë Islame

Një ekspozitë me arritjet shkencore në botën myslimane është hapur në Los Anxhelos. E quajtur 1001 Shpikjet, ekspozita është një kronologji e Periudhës së Artë të shkencës në botën islamike nga shekulli i 7 deri në shekullin e 17. Aktivisti egjiptian Vael Gonim i cili përdori rrjetet sociale në internet për të filluar revolucion në […]

Page 4 of 41234