Kryeministri Berisha: Xhamia e Madhe e Tiranës fillon punimet në mars

Kryeministri Berisha: Xhamia e Madhe e Tiranës fillon punimet në mars

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë Haxhi Selim Muça, zhvilloi një takim me kryeministrin e vendit z. Sali Berisha, në kuadër të diskutimeve për ndërtimin e Xhamisë së Madhe në Tiranë.  Kryetari Muça foli për avancimin e procedurave për ndërtimin e xhamisë së madhe të Tiranës, si dhe për problemet që dalin për realizimin e […]

Rritet numri i myslimanëve në Moskë, nuk mjaftojnë xhamitë

Në një të premte të ftohtë, rruga Bolshaja Tatarksaja në qendër të Moskës është e bllokuar. Kjo rrugë kalon nga xhamia më e vjetër në kryeqytetin rus. Më shumë se dy milion mysliman tani jetojnë dhe punojnë në Moskë. Është kthyer në qytetin më të madh për myslimanët në Evropë dhe shtëpitë e saj të […]

Kardavi: Lejohet transplanti i organeve

Kardavi: Lejohet transplanti i organeve

Dr. Jusuf Kardavi, kreu i Unionit Botëror të Dijetarëve Myslimanë, e lejon heqjen e pajisjeve të reanimacionit nga një i sëmurë që nuk pritet të shërohet dhe që me ti hequr këto pajisje, ndahet nga kjo jetë. Ai e konsideron një akt të tillë si rehati për të sëmurin dhe për familjen e tij. Nga […]

“Qytetar Nderi” i Shkodrës për dijetarin e shquar H. Vehbi S. Gavoçi

“Qytetar Nderi” i Shkodrës për dijetarin e shquar H. Vehbi S. Gavoçi

Pas 21 viteve, nga momenti i parë i rikthimit në atdhe të dijetarit të shquar islam me famë botërore, H. Vehbi Sulejman Gavoçi, me propozimin e Myftinisë Shkodër, Këshilli i Bashkisë Shkodër, i ka dhënë titullin e lartë “Qytetar Nderi”, në një ceremoni me rastin e promovimit të veprës së tij me titull: “Muhammedi alejhis-selam […]

Jetimi – Ilahi

Jetimi – Ilahi

[youtube JepP6_3gTtc]

Abdulbasit Abdussamed – Surja Beled

Abdulbasit Abdussamed – Surja Beled

[youtube dQxRBLKpeyg]

Bajrami dhe simbolika e tij

ALI ZAIMI Kancelar – KMSH Megjithëse i shkurtër në kohë, Bajrami është një pjesë e bekuar kohe që mbart në vetvete begatinë, mirësinë dhe gëzimin e javëve, madje të muajve të tërë. Bajrami është një lehtësim i shpirtit, është kënaqësia e brendshme që buron prej shpresës së përmbushjes së adhurimit dhe përfitimit të faljes prej […]

Dispozita e kurbanit

Dispozita e kurbanit

Kurbani është një akt dhe një prej treguesve të afrimit te Allahu i Plotfuqishëm. Synim i therjes së kurbanit është humanizmi dhe bujaria ndaj atyre që nuk mund t’u sigurojnë fëmijëve në sofrat e tyre qoftë edhe një copë mish gjatë kësaj feste. Te Fitër Bajrami kemi dhënien e sadakatul fitrit për të varfrit, në […]

Fëmija këndon Kuran

Fëmija këndon Kuran

[youtube UTqcrUlVAk8&feature=related]

Ryshfeti – një epidemi infektuese

Ryshfeti – një epidemi infektuese

O besimtarë, mos e përvetësoni pasurinë e njëri-tjetrit në mënyrë të palejueshme, përveç rastit kur ajo është tregti me pëlqim të dyanshëm dhe mos e vritni veten (dhe njëri-tjetrin). Vërtetë, Allahu është i mëshirshëm me ju.” (En – Nisa, 29). Mjerisht mito tek ne në një masë të konsiderueshme shihet si diçka e zakonshme madje […]

Page 1 of 41234